Zo sponsor je de vertaling van het boek:

 
via Indiegogo, klik op het plaatje voor opties:

Crowdfunding
Via crowdfundingsite Indiegogo wil ik proberen een vertaling van het boek naar eerst het Engels en later mogelijk ook Spaans mogelijk te maken. Deze sponsoractie blijft actief, of het bedrag nu gehaald wordt of niet. Elke bijdrage helpt. Ik ben samen met een collega op zoek naar een vertaler die het boek goed en aantrekkelijk geprijsd naar het Engels kan omzetten. Als ik het streefbedrag niet red, dan ga ik toch zoeken naar andere mogelijkheden. Tips? Klik hier
In het gevraagde bedrag zitten ook andere kosten, zoals een nieuwe opmaak, promotieactiviteiten, etc.

Het boek heb ik geschreven als bewustwordingsproject over hoe we met onze planeet en alle andere levensvormen omgaan. Het is een illustratie van de werkelijkheid.

Geen risico
Aan dit project kleeft geen enkel risico voor jou als Nederlandstalige sponsor, want het boek is klaar. Als sponsor krijg je altijd je product (epub of paperback).
'Waarom dan toch crowdfunding?' Een terechte vraag.
Het gestelde crowdfunding-bedrag is nodig om een vertaling naar het Engels mogelijk te maken, inclusief bijkomende kosten. Als we de wereld willen veranderen, dan is een vertaling onontbeerlijk. Aantallen maken immers het verschil. Laten wij samen onze vinger in deze lekkende dijk steken. Wachten op de politiek is zinloos. 

Doe het iemand cadeau
Je kunt het boek natuurlijk ook als cadeautje aan iemand anders geven, om zo mee te helpen bewustzijn te genereren. Of je bestelt meerdere exemplaren en stuurt ze naar de gedrukte pers en andere media. Als genoeg mensen dat doen dan zal dit onderwerp uiteindelijk echt niet meer genegeerd kunnen worden. En dat is het doel. Bij de 'perks' zie je ook andere mogelijkheden om mij te steunen en daarmee steun je ook jezelf en alle toekomstige generaties. Het is een investering in de toekomst! Onze toekomst.

Iets over de inhoud van het boek
Hoofdrolspeler Salvatore heeft voor het redden van alle belangrijke planten en dieren op aarde een perfecte formule gevonden. Hij verzet zich tegelijkertijd ook tegen het lang niet bij iedereen bekende Doomsday-scenario. Wie dat woord intikt op Google ontdekt dat onder andere Monsanto heeft geïnvesteerd in een zadenbank op Spitsbergen. Salvatore speculeert over de werkelijke motieven van dit bedrijf, aangezien Monsanto feitelijk massavernietigingswapens produceert in de vorm van de meest gruwelijke gifstoffen. Journalist Peter Willcox van de New York Times probeert zijn vinger achter alle feiten te krijgen die hem door een onbekende wetenschapper worden ingefluisterd. Hij valt daarbij van de ene verbazing in de andere en werkt ondertussen aan een schokkende wereldprimeur. Als hij tenslotte deze mysterieuze Salvatore ontmoet bepaalt het noodlot hoe de toekomst eruitziet...
De scènes spelen zich af in New York en Amsterdam, maar ook op verschillende plaatsen in de ongerepte jungle, waar de jacht op zeldzame soorten elke dag gewoon doorgaat.

Het boek als illustratie van de werkelijkheid
Het boek illustreert wat er dagelijks gebeurt, hoe grote bedrijven en corrupte politici al vele jaren proberen complete controle te krijgen over de mensheid en het systeem. Sommige bedrijven noem ik met naam en toenaam. De overige personages en organisaties zijn fictief en dienen het verhaal. 
De roman/thrillervorm gebruik ik bewust aangezien er al genoeg rapporten zijn over de toestand van de aarde, maar die worden door het grote publiek doorgaans niet gelezen of zijn te wetenschappelijk en daardoor ontoegankelijk. Via een spannend verhaal reist de essentie van die informatie veel gemakkelijker het bewustzijn in. Hopelijk kan zo de massa wakker geschud worden.

Meer details over mij als journalist
Ik heb ruim twintig jaar bij kranten gewerkt als journalist en als teamchef van een eindredactie. Uiteindelijk heb ik gekozen voor een uitdaging als freelance journalist. Ik heb onder andere boeken geschreven voor Staatsbosbeheer, EcoMare Texel, de KNNV Uitgeverij en de gemeente Alkmaar. Tot grote tevredenheid van de opdrachtgevers. Daarnaast ben ik eindredacteur en hoofdredacteur (geweest) van verschillende uitgaven en boeken.
Inmiddels is – zoals wij allen weten – het medialandschap sterk veranderd. De commercie en de grote (technologie)bedrijven hebben de wereld in de houdgreep genomen. Voor kritische journalistiek en voor duiding is nagenoeg geen neutraal geld meer beschikbaar. Gelukkig zijn er nog altijd terriërs van journalisten die via andere wegen, zoals boeken, bewustzijn wekken. Zo heeft Joris Luyendijk geweldig werk verricht met zijn publicaties over de banken. Refugium is mijn bijdrage, vanuit mijn passie voor en kennis over de natuur. 
Er zijn veel problemen in de wereld en het gaat steeds over mensen en hoe ze met elkaar omgaan. Wij zijn zo druk met onszelf en onze overheersing over elkaar bezig dat al het andere leven tussen die krachten wordt fijngemalen. Pure, wilde natuur zorgt voor onze hartslag en bloedsomloop. Dat mogen we onder geen enkele omstandigheid vergeten.

Ik hoop je overtuigd te hebben en dank je alvast voor je tijd en support. 

Deel alsjeblieft dit project zo veel mogelijk via je eigen netwerk en met behulp van de Indiegogo gereedschappen. Steun de toekomst. Onze toekomst.

https://www.facebook.com/groups/1694882784125129/https://www.indiegogo.com/projects/save-the-wild-animals/x/13430658#/mailto:johanbos@tiu.nl?subject=onderwerp%20e-mailhttps://www.facebook.com/groups/1694882784125129/shapeimage_2_link_0shapeimage_2_link_1shapeimage_2_link_2